Skip links

Over Chantal van Eijck

Je hebt niet verloren als je opgeeft, maar wanneer je het nooit hebt geprobeerd.

Leuk Chantal van Eijck-Bonefaasdat je op mijn website bent! Mijn naam is Chantal van Eijck. Geboren op Hemelvaartsdag in 1984 in Schiedam, nu verliefd op het Rotterdamse Overschie. En op mijn man Jasper van Eijck met wie ik twee fantastische kinderen heb. Zij zijn mijn inspiratie, mijn helden, mijn leven.

Ik werk sinds januari 2014 als online content marketeer bij ANWB Online en ben daar verantwoordelijk voor de portals Vakantie, Wintersport en Kamperen. Met een passie voor schrijven, e-commerce en e-mailmarketing mijn droombaan!

De impact van failliet gaan

Een heftige gebeurtenis in ons gezin, en voor mij hier noemenswaardig als ik over mezelf vertel, is het faillissement van The Ticket Enterprise in 2012. De onderneming van mijn man Jasper, waar ik zelf werkzaam was als Communicatie en Operations Manager. We verloren het na 10 jaar keihard werken van de oh zo slechte economie. Nu 3 jaar na dato wordt ons leven nog dagelijks beheerst door dit verlies. Het verlies van het bedrijf, van collega’s, van onze passie, van onze droom. Van ons geloof in eerlijkheid en rechtvaardigheid. In de zomer van 2012 stonden we vanuit het niets in de Telegraaf en op het ongenuanceerde GeenStijl. Ik leerde ooit tijdens mijn studie journalistiek dat je altijd hoor en wederhoor moet toepassen. ‘Omdat je als journalist objectief hoort te zijn’. De Telegraaf wist precies hoe wij onze klanten hadden ‘opgelicht’, zonder ons ook maar 1x gesproken te hebben. We troffen een curator die er zelf met 90.000 euro vandoor gaat, terwijl de schuldeisers tot op de dag van vandaag nog geen cent gezien hebben. We zijn persoonlijk failliet, worden gevangen gehouden op 60m2 met vier kinderen. En dat alles omdat we, net als zoveel andere bedrijven, de eindjes door de crises niet meer aan elkaar konden knopen.

Website Chantal van Eijck als uitlaadklep

Op Chantal van Eijck.nl schrijf ik over mama, online en failliet zijn. En vooral voor dat laatste is dit mijn uitlaadklep. Om het verdriet van me af te schrijven, maar ook om mensen te helpen in een soortgelijke situatie. Om te kunnen laten zien dat failliet gaan geen misdaad is en hoe krom de afwikkeling in Nederland geregeld is. Dat je onschuld in Nederland in sommige gevallen slechts kunt kopen. En hoe online laster je positie op de arbeidsmarkt angstvallig verkleint. Een heleboel voor een eenvoudige blog als deze, maar zoals het een echte Rotterdammer betaamt: ‘Gaat nie, bestaat nie!’

Meer over mij:

Mijn bv Lire la Suite Communications
Mijn LinkedIn-profiel
Mijn Instagram-account