Chantal schrijft | Mijn persoonlijke blog

Gratis hotspots Rotterdam – Overschie

We zijn alweer even onderweg als Quinnycasters, letterlijk en figuurlijk. Met eindelijk een beetje lente in zicht was uitdaging twee dan ook alles behalve vervelend: Vind gratis hotspots (en geen Hotspots) in jouw woonplaats. Eitje, dachten we. Rotterdam met zijn prachtige Coolsingel, kenmerkende Erasmusbrug en gratis toegankelijke Havenmuseum is eigenlijk al een geweldige plek op zich. Een beetje voor de hand liggend zijn deze drie hotspots wel. En echt kindvriendelijk? Het Havenmuseum is geweldig voor kleine piraten en waterratten, maar wel vanaf een jaar of vier. Fay vindt er nog weinig aan. Shoppen duurt haar te lang én kost met een beetje pech (of geluk) geld. Wij zoeken het daarom dichter bij huis. Gewoon in onze buurt. We wonen namelijk in het prachtige Overschie. Het is een van de oudste deelgemeentes van Rotterdam en lijkt het meest op een dorp. Mijn oma komt hier vandaan, mijn moeder groeide hier op en mijn man vroeg me aan de kant van de Schie ten huwelijk. Het is hier prachtig. Om te wonen, te spelen en te wandelen. Wandel met ons én onze Quinny Zapp Xtra mee door Overschie.

Sidelingepark
Het Sidelingepark is voor ons nog geen twee minuten lopen. Mooi geasfalteerd, dus heerlijk voor onze Quinny. Je vindt hier een kabel- en skatebaan, een klein speeltuintje en de leukste evenementen. Op de voorlopig laatste Koninginnedag genoten wij van live muziek, Fay van het gratis speelkussen en buurtgenootjes verdienden een zakcentje bij op de vrijmarkt. In de zomer vierden we tot vorig jaar de Paradie met artiesten als Kane, Roel van Velzen en Nick en Simon en op Hemelvaartsdag struinden we over de vlooienmarkt. Een gezellige plek, in het hart van Overschie.

De Schie
Vanuit het Sidelingepark lopen we langs de prachtige Schie met aan beide zijden prachtige bomen met kleurige bloesem. Er varen grote vrachtschepen en schattige plezierbootjes voorbij. Fay vindt het geweldig en zwaait vanuit haar wagentje enthousiast naar de mensen op het water. Met een mooi uitzicht op de kenmerkende Grote Kerk en Hoge Brug is deze wandeling eentje uit een sprookje. Ook hier zijn de paden geasfalteerd. De Quinny rijdt als een zonnetje. Door de oude Dorpsstraat langs kleine huisjes met ouderwetse gevel, langs het gratis museum Hoop doet Leven. Voor kleintjes niet zo geschikt, maar je kunt er wel terecht voor snoep uit grootmoeders tijd, mjam!

Speeltuin Schiewijk
Onze laatste hotspot ligt een beetje uit de route. We gaan er met de auto heen, want de Quinny past met geen mogelijkheid op de fiets. Met stip op één staat bij ons en vooral bij onze drie (stief)dochters speeltuin Schiewijk. Een grote, voor velen onbekende, speeltuin, verscholen vlak achter de snelweg (Voor de kenner: vlak achter de Mercedes Benz-flat!) Zand, hoge glijbanen, kruiptunnels, kabelbanen en met een beetje mooi weer een pierenbadje. Je kunt er voor heel vriendelijke prijsjes koffie, fris en zakjes snoep kopen en er staan heerlijke luierstoelen voor papa en mama. In de winter worden er theaterlessen georganiseerd, in de zomer vieren ze feest met een draaimolen en mierzoete suikerspinnen. Fijn detail: De liefste vrijwilligers van Overschie houden een oogje in het zeil. Toegang is niet helemaal gratis, maar een luttele €0,50 cent is toch bíjna gratis (en dat telt ook, vinden wij).

Moe, maar voldaan sluiten we onze reis door Overschie af. Dan valt toch weer op hoe makkelijk de Quinny Zapp Xtra inklapt. Compact als hij is past hij gemakkelijk in de kofferbak. Als stadsmens had ik liever gehad dat hij ook op de fiets paste, maar ik lees zojuist op Twitter dat een van mijn mede-Quinnycasters dé tip heeft om dat voor elkaar te krijgen. Dat bewaren we dan maar voor uitdaging drie!

DELEN:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere verhalen