Chantal schrijft | Mijn persoonlijke blog

Incasseren

Een paar dagen na mijn eerste blog voor Rotterdam en Werk werd ik uitgenodigd door de Gemeente Rotterdam. Ik mocht op gesprek komen voor de functie van Junior Communicatieadviseur. Ik was door het dolle, want dit was zo’n functie die voor mij gemaakt leek te zijn. Een allround communicatiefunctie: Van eindredactie tot het organiseren van bijeenkomsten, van intranet tot verkiezingsprogramma’s. Heel divers, een combinatie tussen strategie en operatie. In mijn thuishaven Rotterdam, voor vier dagen per week. Ik zag het helemaal zitten.

Raakvlakken
Ik bereidde het gesprek goed voor, zocht mijn gesprekspartners even op via LinkedIn en was er vorige week dinsdag helemaal klaar voor. Het gesprek verliep, op wat eerste nerveuze minuten na, goed. Ik zag veel raakvlakken met wat ik eerder deed en naar mate het interview vorderde, werd ik steeds enthousiaster.

Een miljoen vragen
En toen begon het wachten op de uitslag. Pas een volle week later zou ik een terugkoppeling krijgen. Die week was er een van een miljoen vragen die zich als een film in mijn kop afspeelde. Had ik alles gezegd wat ik wilde zeggen? Zou mijn enthousiasme goed zijn overgekomen? Als ik het word, hoe regel ik dan zo snel de opvang van mijn dochter en kersverse zoon?

Deukje
Afgelopen dinsdag kwam het telefoontje: De voorkeur ging toch uit naar andere kandidaten. Hoewel ik mezelf inmiddels geleerd heb te hopen in plaats van ergens op te rekenen, kwam deze afwijzing toch hard aan. Ik zeg het eerlijk: een nieuw deukje in mijn zelfvertrouwen, de blijvende zorgen om mijn twee kleintjes en de teleurstelling dat deze leuke functie aan mijn neus voorbij gaat. Het valt me op die momenten soms zwaar de draad van het enthousiast solliciteren weer op te pakken.

Leer- of doe-momentje
Het toverwoord? Incasseren. De klap opvangen, verwerken, weer opstaan en doorgaan. Makkelijk is dat absoluut niet. Vooral na meerdere afwijzingen kan een banenjacht je frusteren. Mijn tip? Je ervaring omzetten in een leer- of doe-momentje. Juist door je onderscheidende talent(en) te gebruiken. Zo is deze afwijzing mijn inspiratie voor een nieuwe blog. Dan realiseer je je weer even extra waar je goed in bent, het leidt af, lucht op en wie weet waar het je volgende week brengt. Op naar de volgende uitdaging!

DELEN:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere verhalen