Chantal schrijft | Mijn persoonlijke blog

Workshop ‘Succesvol bloggen’

‘Je bent uitgenodigd!’ Ik zie de e-mail van Heleen van four months in mijn inbox staan en ik maak stiekem een vreugdesprongetje als ik lees dat ik mee kan doen aan de workshop ‘Succesvol bloggen’. Als Happy nu even niet werkende Mom word ik blij van workshops zoals deze. Ze zijn waardevol voor mijn bedrijf nu en voor op de arbeidsmarkt straks na mijn bevalling. Want hoewel ik al een tijdje blog voor verschillende bedrijven en vanuit mijn privépersoon, durf ik maar niet te starten met die zakelijke blog. Onzeker over het hoe en wat verzin ik al een half jaar de beste excuses om te beginnen.

Categoriseren, gebruiksvriendelijkheid en relevantie
Nu manlief en ik hard bezig zijn om Lire La Suite nieuw leven in te blazen, komt de workshop onder leiding van Dominique van Dam als geroepen. Een heldere doelgroep, gebruiksvriendelijkheid en relevantie lijken de sleutelwoorden om van je blog een succes te maken. En laten dat nu net de drie kernwoorden zijn waar ik vind dat Lire La Suite voor moet staan. E-business waarin helder is wie de gebruiker is, waar hij krijgt wat hij zoekt, en waarin hij aangesproken wordt op een manier die bij hem past. Dominique vraagt ons te mindmappen, een ijkpersoon te bedenken inclusief voornaam en om op basis van slechts de eerste zinnen van drie alinea’s een mini-blog te schrijven.

Duwtje in de rug
En zoals het een echte schrijfster betaamt kan ik het niet laten om direct na de workshop die drie zinnen verder aan te vullen tot een nieuwe blogpost. Want hoewel ik veel geleerd heb en het heerlijk vond om met gelijkgestemden een avondje te brainstormen, leerde ik ook hoeveel ik eigenlijk weet van bloggen en online communicatie. En dat is soms voor mijn onzekere ik net even dat laatste duwtje in de rug om nu eens echt te gaan bloggen over online marketing en communicatie. Inspiratie heb ik genoeg, tijd en discipline ook en nu ook de bevestiging dat ik goed op weg ben. Met dank aan four months en Dominique van Dam voor deze spreekwoordelijke schop onder mijn zwangere kont. En nu aan de slag!

Deze blog werd eerder gepubliceerd op fourmonths.nl.

 

 

DELEN:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere verhalen