Chantal schrijft | Mijn persoonlijke blog

De genezende werking van schoenen

De herfst met al haar regen maakt dat je spontaan je garderobe wilt vernieuwen. De zomerse, zwierige jurkjes de kast in en de verzameling Birkenstocks terug in de doos. De blonde zomerlokken heb ik inmiddels ingeruild voor een bruine teint, maar de coupe zelf was onhandelbaar. Dus na liters regen en grijze, donkere wolken leek het me vandaag hét moment voor een nieuwe coupe.

Na een uur voor de slagboom in de garage te hebben gestaan, alle stoplichten tegen en vier bruggen open, stap ik vol goede moed binnen bij mijn favo kapper. Mijn enthousiasme verdwijnt als sneeuw voor de zon als ik zie dat er nog minstens zeven wachtenden voor me zijn. Ik baal en besluit om mijn coupje dan nog maar even uit te stellen.

Geirriteerd loop ik terug naar de auto en dan opeens slaat mijn bui helemaal om. Ik hobbel langs de etalage van een schoenenwinkel en daar staan ze: het perfecte paar om mijn mislukte kapperspoging spontaan te doen vergeten. Ik twijfel even, maar dan schiet ik toch de winkel binnen. Een half uur later loop ik de regen in met een paar veel te dure, maar oh zo mooie laarzen. Tevreden stap ik in de auto en dan glimlach ik even. Ik was de genezende werking van schoenen bijna vergeten. Diamonds are  girl’s best friend? Doe mij maar een stel goede hakken!

DELEN:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere verhalen